Viszkozitás mérők

A Herzog HVM 472 multirange viszkoziméterrel teljesen automatizált módon határozható meg átlátszó és áttetsző folyadékok kinematikus viszkozitása. A könnyen kezelhető viszkoziméter két, 100-szoros méréstartományú multirange kapillárist tartalmaz, amely mindössze 18 ml mintát igényel a pontos eredmény analizálásához. Az automatikus mintavevő folyamatos működést biztosít, a mintaampullák automatikusan lemerülnek és bármikor új minták adhatók hozzá. A 0,5 - 600 mm2 / s viszkozitási tartományban történő gyors analízis érdekében a HVM 472 intelligens alternatívát kínál a minták futtatásához a 20-szoros Fast Run (FR) kapillárisok alkalmazásával. A HVM 472 kiváló precizitást és pontosságot mutat az ASTM D445 teljes körű betartásával. A HDV 632 vákuum desztilláló teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D1160

Elemzési lehetőségek széles skálája:

 • elérhető közös adatbázis több eszköz számára
 • egyedi mérési program minden mintához
 • automatikus gravitáció és energia korrekció
 • SUS-, dinamikus viszkozitás- és M-érték számítások
 • Statisztikai átfolyási idő analízis
 • ismételhetőségi és reprodukálhatósági számítás
 • automatikus viszkozitási index számítás

Teljes minőségbiztosítás:

 • gyári kalibrálás mind 40°C-on mind 100°C-on
 • egyszerű kalibrálási eljárás 3 lépésben: 
 • a fürdő valós hőmérsékletének mérése hitelesített referencia hőmérővel -
 • a hőmérsékleti érték megadása a műszer kalibrációs táblázatába 
további információk...

Az ISL TVB 445 manuális viszkoziméter fürdő úgy van kialakítva, hogy különféle pontos hőmérsékleti ellenőrzéseket végezzen általános laboratóriumi használat esetén vagy mint állandó hőmérsékletű fürdő működjön. Megfelel az ASTM D445 szabványnak, valamint a TVB 445 megfelel a rendkívül pontos hőmérséklet-szabályozáshoz szükséges viszkozitásmérési követelménynek, de alkalmazható olyan felhasználásokhoz is, amelyek vizuális megfigyelést igényelnek (kristálynövekedés, sűrűség és reakciósebesség mérés stb.).

A TVB 445 könnyen kezelhető és legfeljebb hét standard kapilláriscsövet tartalmaz. Kompakt kialakításának köszönhetően tartós, rozsdamentes acél házból és belső fürdőből épül fel. A beépített hűtőspirál ideális a környezeti alkalmazásokhoz, a fürdő ablak és az opcionális világítás vizuális megfigyelési lehetőségeket biztosítanak.

A TVB 445 viszkoziméter fürdő teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D445, ASTM D446, DIN 51562, IP 71, ISO 3104, ISO 3105, GOST 33.


Főbb jellemzők:

 

- akár 7 standard kapilláris cső (8 igény esetén)

- pontos mérést biztosít széles hőmérsékleti tartományban (0,01 °C-tól 230 °C-ig)

- beépített hűtőspirál biztosítja a környezeti körülményeket

- levehető ablakok a belső ablak egyszerű tisztításához

- korrózióálló anyagból készült fürdő, rozsdamentes acél és PTFE használatával

- vezérlőmodul a hőmérséklet méréséhez és szabályozásához

- kiegyenlítő lábak a készülék vízszintes állapotának beállításához

további információk...